İran: OPEC’ten çıkmayla ilgili açıklamalar düşmanların isteği doğrultusundadır

İran’ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Idare Konseyi Üyesi Buyruk Hüseyin Zamaniniya, çıkarları korunduğu sürece OPEC’i desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi

Zamaniniya, İran Petrol Bakanlığı’na bağlı SHANA haber ajansına yaptığı açıklamada, ülkesinin çıkarları korunduğu sürece OPEC’i desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi

İran’ın OPEC’te kurucu ülkelerden ve en değerli üyelerden biri olduğunu lisana getiren Zamaniniya, geride kalan 60 yılda bu kuruluşun ayakta kalması ve ilerlemesi için memleketler arası düzeyde birçok zorluk çektiklerini tabir etti.

OPEC’e üye ülkelerin kendilerini bekleyen meseleleri ve onlara karşı gayret yollarını idrak ettiği sürece ortaklığınin süreceğine işaret eden Zamaniniya, şunları kaydetti:

“OPEC’ten çıkmayla ilgili lisana getirilen fikirler ve yapılan açıklamalar düşmanların isteği doğrultusundadır. OPEC’ten çıkış İran’ın ulusal çıkarlarıyla çelişmektedir. İran’ın çıkarları başka üye ülkelerle istikrarlı bir formda korunduğu sürece OPEC’i destekleyeceğiz. OPEC ve İran birbirinden farklı değildir.”

1 Beğen

Film izle