Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?, Herkese Merhabalar online bankacı okurları bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımız için Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar? başlığı altında tüm araştırılan bilgileri paylaşmaya çalıştık.
Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?
2021 Güncel:
- Anestezi Teknikeri Ne İş Yapar?
- Anestezi Teknikeri Maaşları Nasıl Belirlenir?
- Özel Hastanelerde Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?
- Anestezi Teknikeri Maaşları Devlet Hastanesi
- Teknikerlerin Nöbet Ücretleri Ne Kadar?
- Anestezi Uzmanı Maaşları
- Anestezi Teknikeri Nasıl Olunur?
- Anestezi Teknikeri Olmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?
- Anestezi Teknikeri Çalışma Saatleri
Özel ve Devlet hastanelerinde ameliyathanelerde anestezi teknikeri ne iş yapar konusu bi hayli fazla araştırma konusu olmuştur. Bu meslekte görev alan bireyler uzman doktorlar aracılığıyla verilen görevleri yerine getirmek ile sorumludur. Devlet hastanesinde ve özel hastanelerde anestezi teknikeri ve anestezi uzmanı maaşı fiyatları değişmektedir. Anestezi teknikeri pozisyonunda çalışanların maaşları çalışma seneleri artıkça değişmektedir. Nöbet fiyatları, ek ödemeler ve maaşı etkileyen etkenler nelerdir araştırmaya koyulduk.
Anestezi Teknikeri Ne İş Yapar?
Anestezi teknikeri olarak görev yapan personeller ameliyathanelerde hastanın ağrı ve acı duymasını engellemek için uyutma işlemini yaparlar. Hastaların operasyona hazırlanması aşamasında doktor aracılığıyla verilen talimatlara uygun olarak işlem öncesi ve sonrası hemşire yada anestezi uzmanına yardım ederek diğer görevlerini tamamlar.
Anestezi teknikerlerinin diğer görevleri ise;
- Hastalara yaş, cinsiyet, kilo ve yapısal durumuna göre narkoz vermek,
- Hasta mahremiyetine sadık kalmak
- Hasta hazır hale gelince uzman doktoru bilgi sahibi olmanızı,
- Ameliyat esnasında hastanın durumunu kontrol etmek,
- Ameliyat ardından hastanın alakalı birime naklinin yapılmasını sağlamak
- Hastayı ameliyattan bir gün öncesi kontrol ederek gerekli dosyaları incelemek
- Ekipmanların sterilizasyonunu sağlamak,
- Kullanılan cihazların arızaya geçmesi ve anestezik maddeyi ve yardımcı ilaç eksiklerini anestezi uzmanına iletmek.
Üniversite de anestezi ön lisans eğitimini bitirdiğınızda anestezi teknikeri olabilirsiniz. Cerrahi işlemlerin öncesinde ve ardından bu maddeleri yerine getirerek uzman doktorlara yardımcı olmaktadır.
Anestezi Teknikeri Maaşları Nasıl Belirlenir?
Anestezi teknikeri maaşları çalışmış olduğu bölge ve hastanelere göre değişmektedir. Her bölgede çalışan evli, çocuğu olan, hizmet yılı ve eğitim düzeyi bu hususta çok mühimdir. Her kurumun döner sermayesi de değişiklik gösterdiği için buda maaşları etkilemektedir.
Özel Hastanelerde Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?
KPSS ile atanamayan anestezi teknikerleri özel hastanelerde anlaşmali olarak çalışabilirler. Özel hastanelerde hemen hemen anestezi teknikeri maaşları 2.825, 90 ile 4.500 TL içinde değişmektedir. Vermiş olduğu ücretler ile ilgili net bir bilgi yoktur. Her hastane kapasitesine ve çalışanların eğitim durumuna göre maaş tespit ettiği için çalıştığınız hastane ve olduğu il ve ilçelerde bu hususta mühimdir. Yüksek maaş almak istiyorsanız hastane tercihleriniz ve eğitimde kaçıncı yılınız olduğu maaşlarınızı bi hayli fazla etkileyecektir.
Anestezi Teknikeri Maaşları Devlet Hastanesi
Yeni mezun olan ve işe yeni başlayan bireylerin almış oldukları maaşlar sektörde seneler içinde tecrübe kazanan personellere göre daha düşük olmaktadır. İşe yeni başlayan bireyler 4.000 TL civarında maaş alıyorken profesyonel olan bireyler 5.000-5.500 TL içinde maaş almaktadır.
Dönemsel olarak almış oldukları ücretler;
- Nöbet saat ve fiyatlarıne göre,
- Acil servis ve yoğun bakım fiyatları,
- 0-6 yaş arası çocuğu olan,
- 6 yaşından büyük çocuğu olan
- Çalışmayan eş için yardım,
- Bayram fiyatları dahil,
teknikerlere verilen ücretlerde eklendiği zaman daha yüksek maaş aldıkları bilinmektedir.
Teknikerlerin Nöbet Ücretleri Ne Kadar?
Anestezi teknikerleri haftada 40 saat çalışmaktadır. Lakin, işleri gereği nöbete kaldıklarında saat ücreti üzerinden hesaplama yapılarak maaşlarına eklenmektedir. Çalıştığınız kurumda ekstra bir araya gelen ameliyatlar ve hasta kontrollerine kaldığınız zaman normal ve dini bayramlar olarak değişken ücretler ile nöbetleriniz değerlendirilmektedir.
Anestezi teknikeri nöbet fiyatları ise;
- Normal nöbet fiyatları
- Dini bayramlarda,
- 112 Acil servis, yoğun bakım, ameliyathane normal nöbet fiyatları
- 112 Acil servis, yoğun bakım, ameliyathane normal nöbet fiyatları
olarak ücretler değişiklik göstermektedir.
Özel Hastane Doğum Ücretleri (Sezaryen-Normal) ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.
Anestezi Uzmanı Maaşları
Anestezi uzman kişilerı tıp fakültesi mezunu olan uzmanlıklarını ise anestezi alanında yapmış olan doktorlardır. Bu bölümde mezun olan doktorlar kamu kurumlarında çalışmaya başladıklarında 5.500-6.000 TL içinde maaş aldığı bilinmektedir. Özel hastanelerde çalışan doktorların ise teknikerlerde olduğu gibi uzman doktorlarda da hastaneye, eğitim düzeysine ve deneyimine göre değişkenlik göstermektedir.
Anestezi Teknikeri Nasıl Olunur?
Bu meslek üzerinde çalışmak isteyen bireyler anestezi teknikerliği bölümünde ön lisans yapmalıdır. Almış oldukları, fizyoloji, anatomi, biyoloji, farmakoloji özel tedavi metotları ve anesteziyoloji gibi dersleri almaktadırlar. Ön lisans eğitimleri ardından DGS hakları da mevcuttur.
Anestezi Teknikeri Olmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?
Özel hastane ve devlet hastanelerinde anestezi teknikeri olabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar bulunmaktadır.
- Kamu haklarından mahrum kalmaması gerekmektedir.
- Bu mesleği yapabilmelerine engel bir durumlarının olmaması gerekmektedir.
- Biyoloji ve kimya konularına hakim olmalıdır.
- Çalışma saatleri ile alakalı herhangi bir problem yaşamıyor olmalıdır.
- El becerisi ve bi hayli hızlı olması şartı aranmaktadır.
Anestezi Teknikeri Çalışma Saatleri
Teknikerler hastalar ile ameliyat öncesi ve ardından ilgilendikleri için çalışma koşulları bi hayli yorucudur. Bu neden ile teknikerlerden işlerini disiplinli bir biçimde yapması ve takip etmesi istenmektedir. Çalışma saatleri ise özel ve devlet hastanelerine göre değişiklik gösterirken ameliyat saatlerine ve hastaların durumlarına göre de değişebilir. Çalışma saatlerine nöbet eklenmeden haftalık 40 saat çalışmaları gereken teknikerlerin nöbetleri de olmaktadır.